Nova Sense

.ılılı.Online Marketing & Weboldal Webáruház.ılılı.

Állunk ügyfeleink rendelkezésére

  • Tel: (+36) 70 604 1970
  • Hétfőtől, péntekig: 9:00 - 17:00

Cikk a cikkírásról

Ez itt az alcím: Csak kötetlenül

Frappáns egy cím, meg kell hagyni. A végletekig lesarkítva a műfajhoz szükséges felkészültség mértékét, elvileg az is elég (lenne), ha valaki töri a magyar nyelvet és nem teljesen analfabéta.Tarzan szereti Jane! Remélem ismerős ez a példa. Aktuális és az életből kiragadott viszont a következő: az országban már két fő vagyonőr is megbukott az államilag előírt újravizsgázás alkalmával a tudását bizonyító tizenötezer mellett (Arányok!), mert nem tudtak írni-olvasni. A vizsga kötelező, tehát lehúzásra alkotott, valós tartalom nélküli bevételi forrás az illetékesek számára, egyszóval korrupt. Regnáló őrző-védő szakmabeliként van egy kis rálátásom erre a dologra.

És itt jön a képbe a büdösnagy DE! Ha már csináljuk, tegyük a lehető legmagasabb szinten, amelyre csak képesek vagyunk.Hogy miért? Azért, mert ha vannak elvárásaink magunkkal szemben, azoknak közelítőleg teljesülniük kell a siker pillanatnyi érzése miatt. Nem a divatos, trendi motívációs életvezetési szakember ("kócs") rizsa miatt szögezem le ezt előre, hanem a lelkiismeretümk -Ugye maradt még?- és az írásunk jövőbeni feltételezett olvasói miatt. Akik ugye akár mi is lehetünk, így hogy ne gondoljuk majd a saját munkánkról később, hogy hulladék, emeljük a lécet. A feladattól függően a lehető legszélesebb felületen végezzünk előtanulmányokat, kutassunk, formáljunk saját véleményt, lehetőség szerint, némi túlzással, váljunk a téma szakértőivé egy rövid időre. Azután még az is előfordulhat, hogy az így ránkragadt tudás később még újra jól jöhet. Ki tudja.

Határidőtől függően végezzük az előkészületeket mint a Fjood szövegíró munkatársai. Rövid esetén érdemes mereven ragaszkodni az alapvető tényekhez, úgymond száraz adatokhoz, így nem foghatunk túlzottan mellé. Ez az egyszerű módszer a terjedelmet is leredukálja, ha az az igény. Több idő, hosszabb lélegzetvételű cikk esetén már érdemes a személyes benyomásainkat is belevinni az írásunkba. Szélesebb körből jut információ az olvasóhoz, ha élményeinket, melyeket emocionálisan is átéltünk, rögzítjük. Nem feltétlenül valós értelemben meg-,átélt élményekről beszélhetünk, mint a gépkocsitesztelés esetében, hanem például mint az összefüggések meglátása, a felmerülő adatok ránk gyakorolt hatása. Írtam egy terjedelmes cikket a pecsétviaszgombáról (Ganoderma Lucidium, 6 hete volt és még fejből!) és lenyűgözött az a tény, hogy mennyi komoly intézet, nemzetközileg elismert tudós foglalkozik az egészségre gyakorolt jótékony hatásainak kutatásával.A legkülönfélébb példákat hozhatnám fel most, de ez hangzik a legentellektüellebbnek. Inkább, mint a pot-pourri. Mi az? Kutasd fel. Ez a házifeladat.(Van ilyen szó egyáltalán? Mindegy. Most már van. A cikk megalkottatta velem. Na, már megint...öblös röhögés.)

Ha úgy gondoljuk, hogy már megérett bennünk kis irományunk és papírra(monitorra) kívánkozik, ne húzzuk az időt, mert elbizonytalanodunk. Mint a gonzo műfajt megalkotó Hunter S. Thompson (beteg egy csóka volt), kipihenjük az előkészületeket aztán hajrá.Hagyjuk, hogy minden kigördüljön kis buksinkból, utólag kigyomláljuk majd a nívótlant, feleslegest úgyis. Minél többször visszük végig ezt a folyamatot, annál jobban fog sikerülni, a feladat iránti alázatot azonban feltétel nélkül tartsuk meg. Például az ismert (és régi )"nagyok" közül Moldova György, Havas Henrik, Frei Tamás verbális stílusa ugyan felejtős, írásaik viszont elmennek, mert általában igaz rájuk a fenti álítás. Ha valamivel nem vagyunk tisztában, kérdezzünk, lehetőleg a téma avatott értőjét. Aki bukott, azt vagy nem érdekelte amit csinált, vagy "jobban tudta". Valótlant állított és még csak nem is nagyon álcázta. Ezt sohasem tehetjük meg. Erkölcsileg ásnánk el magunkat és itt idézném a második bekezdését a kis skiccemnek.

Végezetül: ha anyagi juttatásért(és ugyan mi másért) adod a fejed erre a stílusú alkotó munkára, mert végülis az, tudnod kell, már itt is farkastörvények uralkodnak.

Csípem a hardcore súlyzós edzést, ezért kevéssé elítélhetően ebből az érából választok befejező mottót.A néhai Steve Michalik , aki a Mr. America címet is elhódította, később mint edző a Mr. Frankeinstein kétes elnevezést érdemelte ki, az alábbi mondattal buzdította tanítványait (fojtogatás és ütlegelés mellett): Végezd el a feladatod vagy dögölj meg!

Sok sikert brada!

A cikk szerzője: Nagy István "Pifu"

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.
Vissza a tetejére

Naptár

« Május 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

puzzle2

Kérek hírlevelet:

Impresszum

Telefon: +36 (70) 436-3190

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cégtulajdonos: Urán Szilvia E.V.

Adószám: 65933664-1-23

Cím: 6500 Baja Nádasdy u. 20.

Támogatás

Weboldal készítés

Keresőoptimalizálás árak, SEO árak

Szövegírás/Tartalomírás

Grafikai munkák

Weboldal webáruház

Esküvői zenakar Bubapesten

 

Elérhet itt:

H-P: ....... 9.00 - 17.00

Sz: ......... 10.00 - 12.00

Tel.: (+36) 70 604 1970

Email: hello@novasense.hu

Elfogadjuk:

Top of Page