Nova Sense

.ılılı.Online Marketing & Weboldal Webáruház.ılılı.

Állunk ügyfeleink rendelkezésére

  • Tel: (+36) 70 604 1970
  • Hétfőtől, péntekig: 9:00 - 17:00

12 tipp a jobb tartalomíráshoz, szövegírás kezdőknek.

Ismerjük be, néha azon tűnődünk, hogy a honlapunk tartalma vajon elég jó-e. Biztosan nagyon sokat dolgozott a megírásán, de valószínűleg Ön egy cég tulajdonosa és nem egy profi író. Vajon ezt észreveszik az oldal látogatói? Vajon megértik a szándékolt mondanivalót? Létezik-e az Ön számára egyszerűbb út ahhoz, hogy megfelelőbbé és még sokkal jobbá tegye az ott olvashatókat?

Ne féljen, természetesen ez lehetséges. Itt találhat néhány tanácsot arra vonatkozóan, hogy hogyan tökéletesítheti a cikkeit és írhat jobb tartalmat. Ez olyan könnyű, mint az általános iskolában, kivéve az attól való félelmet, hogy felszólítanak, amikor éppen nem figyelünk.

Mielőtt még elkezdené írni…

1. Határozza meg a célt, amit a tartalommal el kíván érni: Az egyik ok, ami miatt hosszú ideig tart megírni egy jó cikket, hogy még nem döntöttük el, hogy pontosan mit is akarunk mondani. Mit szeretne elérni a megírt tartalommal? A cikkel az a célja, hogy megmagyarázzon valamit, hogy hogyan is működik, vagy, hogy egy meghatározott konverziós útvonalra irányítsa az ügyfelét, hogy ezzel a márkába vetett bizalmat építse? Bármilyen célt is tűzött ki maga elé, tartsa azt szem előtt, mielőtt belefogna az írásba. Az előzőleg megfogalmazott célok segíteni fognak a hangsúly helyes elhelyezésében (és néha a lényegtelen elemek kiszűrésében).

2. Válasszon figyelemfelkeltő címet: A megírt tartalom minden egyes elemének tartalmaznia kell egy figyelemfelkeltő címet. Éppen úgy, mint a horgászatban, a címet fogja használni arra, hogy megragadja az olvasókat a neten. Lehet ez a cím hírekkel vagy saját magával kapcsolatos, esetleg humoros, de el kell döntenie, hogy hogyan vonzza be az embereket. A cím állandó szem előtt tartása segíteni fog a cikk összeállításában és a fejben való elrendezésében. Ezen kívül meg fogja határozni az írói stílust is, amit használni fog.

3. Gondolkodjon úgy, mint az olvasói: Mielőtt hozzáérne a billentyűzethez, próbáljon meg a közönsége fejével gondolkodni, ugyanis a cikk nekik fog szólni. Ha éppen próbálna valamit elmagyarázni, az olvasó nézőpontját tartsa szem előtt. Mennyire részletesen kell leírni nekik valamit? Milyen kifejezéseket használnának? Hol lehet számukra érthetetlen a szöveg? Gondolja magát az ügyfelei helyébe és úgy írjon, ahogy azt ők is tennék. Ne a saját világlátását írja le. Ön egy szakember. Ne tömje tele a szövegét szakmai kifejezésekkel.

4. Szabaduljon meg a zavaró tényezőktől: Jelentkezzen ki a Facebook fiókjából. Zárja be a Twittert. Tartsa távol magát a YouTube-tól. Bár nagyon könnyű ezeken az oldalakon lógni a pihenőidőben, de írás alatt ezek látogatása kerülendő, ugyanis így a szövegünk csak széttöredezett lesz és a megírása is biztos, hogy háromszor annyi ideig fog tartani. Amikor elkezd az írással foglalkozni, ezeket felejtse el.

Amikor éppen ír…

5. Csak azt írja le, ami szorosan a tárgyhoz tartozik: Ugye még mindig a szeme előtt van a cikk megírásának célja? Rendben. Amikor hozzákezd az íráshoz, mindenképpen gondolja át újra az elérni kívánt eredményt, így csak olyan információk fognak a szövegbe kerülni, amik segítenek a célkitűzést elérni. Attól még, hogy egy adott téma minden csínját-bínját ismeri, ez nem jelenti azt, hogy minden egyes információ a tárgyához tartozik. Például, ha arról ír, hogy hogyan lehet egy jó vaníliás latte-t készíteni, akkor egyáltalán nem szükséges öt oldalon keresztül összefoglalnia a kávé teljes történetét, hogy hol teremnek a legjobb kávészemek, vagy, hogy hogyan főzzünk le egy tökéletes csészényi kávét. Minél több lényegtelen információt tartalmaz a szöveg, annál több embert veszít el a céljától eltávolodva, és annál inkább zavarba hozza az olvasóit.

6. Engedje meg magának az írást: Gondolja át, hogy az alábbiak igazak-e Önre: Leír egy mondatot, azután kitörli. Leír még három mondatot, és azokból is kitöröl kettőt. Aztán eltüntet egy egész bekezdést, aztán a főcímen is elkezd gondolkodni. Ezt hagyja abba! Egy szöveg megírása és megszerkesztése a tartalom megalkotásának két különböző fázisa, ami azt jelenti, hogy ezt a két tevékenységet nem szabad egyszerre végeznie. Amikor leül írni, akkor csak írjon: ne javítsa ki az addig írtakat. Koncentráljon arra, hogy mindent írjon le, amit el akar mondani. Ha már egyszer leírta, azután még megszerkesztheti és kijavíthatja. Bár minél több időt tölt a saját szövege megszerkesztésével a szöveg írása közben, annál inkább tűnik majd a cikk széttöredezettnek.

7. Használjon rövid mondatokat: A rövid mondatokkal sokkal könnyebb egy írónak kifejeznie a mondanivalóját, ezen kívül az olvasók is könnyebben és gyorsabban értik meg. Bátran használjon rövid mondatokat, és így nem fogja összezavarni az embereket a kibogozhatatlanul komplikált írásával.

8. Használjon egyértelmű, félreérthetetlen címeket: Az egyik leghatásosabb tanács, ami arra irányul, hogy hogyan tökéletesítheti az irományát, az az, hogy írjon figyelemfelkeltő címeket. Figyelemfelkeltő címek kitalálása sajnos egyáltalán nem egyszerű (ki ne szeretné a szójátékot?), de az ilyen címek segítenek a leginkább abban, hogy az olvasók és a keresőrobotok egyértelműen lássák, hogy a cikk miről is szól. Ugyanis a cím legfőbb célja az, hogy „belője” a tartalom témáját, és, hogy a látogatókat kíváncsivá tegye. Érdemes elkerülni viszont a túlzott okoskodást, amivel csak azt fogjuk elérni, hogy az olvasóknak fogalmuk sem lesz arról, hogy miről lesz szó a cikkben, vagy, ami még rosszabb, hogy csalódottak lesznek, amikor a tartalom nem arról fog szólni, amire számítottak. Amikor minden más ötlete kútba esik, akkor inkább mondja azt, amire gondol. Ez igaz az életre is, és a webes tartalmakra egyaránt.

9. Tegye olvashatóvá: Fontos, hogy tartalomíráskor tartsuk szem előtt az arany középutat. A weben történő írás különbözik minden más fajtától. Az online világban az olvasható tartalom kerekedik minden más fölé, minthogy a felhasználók még mindig gyakorlatlanok a weben történő olvasás területén. Amennyiben azt szeretné, hogy az olvasói 5 dolgot jegyezzenek meg az oldaláról, akkor bontsa fel a szöveget egy számozott listára, így könnyebbé téve a felhasználóknak, hogy megragadjanak bennük ezek. A listák, a fehér színű háttér és a rövid bekezdések egy webes író leghatásosabb eszközei.

10. Hallassa a hangját: A leggyorsabb módszer arra, hogy hogyan tegye a tartalmat olvashatatlanná, az az, hogy eltávolítja a saját személyiségét belőle. Annak érdekében, hogy az embereket érdekelje a mondanivalója, egy kicsit magából is adnia kell. Fejtse ki a véleményét, mutassa ki nyíltan az érzelmeit, és úgy írjon egy adott témáról, mintha nagyon fontos lenne a számára. Egy kicsit kísérletezgetnie kell majd az elején, hogy tökéletesre csiszolja a blogját, de ha már egyszer belefogott, hamar érezni fogja a különbséget abban, hogy mennyivel inkább lebilincseli az olvasóit, és egyre több látogatót vonz majd az oldalára és így a vállalkozásába is.

Mielőtt közzétenné…

11. Olvassa fel hangosan a szöveget: Ha javítani szeretne a cikkén, olvassa fel hangosan, mielőtt közzétenné azt az oldalán vagy átadná az ügyfelének. Ha megakad valahol olvasás közben, vagy azt gondolja, hogy túlságosan terjengősre sikerült a szöveg, az olvasója is így fogja érezni, és abbahagyják a cikk olvasását azonnal. A tapasztalt szövegírók is, mielőtt publikálnák vagy átadnák az írásukat, hangosan átolvassák többször is a kész szöveget. Ha már megakadás nélkül sikerült elolvasnia a szöveget, akkor bízhat abban, hogy az irománya „kész”.

12. Olvassa el visszafelé is: Amennyiben gyakran fordul elő Önnel, hogy helyesírási vagy elírási hibát követ el, akkor nézze át a szöveget visszafelé, mivel így az agya a szavakat a szövegkörnyezetüktől függetlenül fogja látni, ahelyett, hogy tudat alatt mindig azt lássa, amit „akart jelenteni”.

A szövegíráshoz sok sikert kíván a Fjood Kreatív Csoport! - Szövegírás árak.

Régiség felvásárlás

Festmény felvásárlás

Utoljára frissítve:2017. szeptember 06., szerda 10:04
Tovább a kategóriában: Cikk a cikkírásról »

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.
Vissza a tetejére

Naptár

« Május 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

puzzle2

Kérek hírlevelet:

Impresszum

Telefon: +36 (70) 436-3190

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cégtulajdonos: Urán Szilvia E.V.

Adószám: 65933664-1-23

Cím: 6500 Baja Nádasdy u. 20.

Támogatás

Weboldal készítés

Keresőoptimalizálás árak, SEO árak

Szövegírás/Tartalomírás

Grafikai munkák

Weboldal webáruház

Esküvői zenakar Bubapesten

 

Elérhet itt:

H-P: ....... 9.00 - 17.00

Sz: ......... 10.00 - 12.00

Tel.: (+36) 70 604 1970

Email: hello@novasense.hu

Elfogadjuk:

Top of Page